Това е вечерта на знаците. Такова послание отправи към ПП-ДБ председателят

...
Това е вечерта на знаците. Такова послание отправи към ПП-ДБ председателят
Коментари Харесай

Делян Пеевски след блокажа по вота на недоверие: Колегите да четат знаците

" Това е вечерта на знаците. "  Такова обръщение насочи към ПП-ДБ ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски минути след като недостатъчен кворум блокира втория избор на съмнение против държавното управление, ръководено от акад. Николай Денков.

" Надявам се сътрудниците довечера да прочетат знаците и да не разрушават евроатлантическото парламентарно болшинство, което ще заплаши евроатлантическото държавно управление с обединенията, които направиха по места с " Възраждане и Българска социалистическа партия ". Това не може да се случва ", съобщи Пеевски откакто по-рано от партията му се причислиха към съмненията на ГЕРБ, че ПП-ДБ се комбинира с опозицията, с цел да ръководи общински препоръки като този във Варна, да вземем за пример.

" Или ще има евроатлантическо болшинство, или ще има про-Путин болшинство, което ръководи България - ние в него няма да участваме. Както видяхме и сътрудниците от ГЕРБ няма да вземат участие ", съобщи сбито ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.. 

Минути преди този момент всички депутати на Движение за права и свободи и ГЕРБ демонстративно напуснаха пленарната зала и отхвърлиха да се включат в гласуването на вота на съмнение. Така Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " събраха единствено 66 гласа за свалянето на кабинета. Те приканиха ГЕРБ и Движение за права и свободи да се върнат щом имат възражения към министри, само че не бяха чути. В последна сметка опозицията провали кворума и по този начин даде нощ за размисъл на (не)коалицията.

Утре би трябвало да се организира окончателното гласоподаване на вота на съмнение на държавното управление за несправяне в бранша " Сигурност и защита ".

При първото гласуване  " за " оставката на кабинета гласоподаваха 66 народни представители. " Против " се оповестиха единствено от групата на ПП-ДБ с 61 гласа, откакто преди този момент ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи демонстративно напуснаха залата поради отхвърленото предложение за неотложно преустановяване на дерогацията за съветски нефт. Поради условието вотът да се счита за сполучлив единствено в случай че е подсилен от 121 депутати, решението беше отхвърлено. 

Поискано беше прегласуване, само че преди този момент бяха направени две инспекции на кворума. Последвалите почивки не бяха задоволителни за събирането му и ръководителят на Народно събрание Росен Желязков закри съвещанието.

Утре сагата с прегласуването продължава.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР